VISUEEL NOTULEREN.

Een unieke manier van communiceren

VISUEEL NOTULEREN.

Een boodschap met impact creëer je door onderscheidend en uniek te zijn in jouw manier van communiceren. Visueel notuleren is een opvallende, beeldende en memorabele manier om te zorgen dat het publiek jouw boodschap niet snel zal vergeten.

Wat is visueel notuleren?

Visueel notuleren is een visuele weergave van besproken zaken en/of onderwerpen tijdens een vergadering, brainstorm, strategische sessie, training, presentatie, etc. Een illustrator – of, zoals wij het noemen, een visual artist – helpt de kern van een brainstorm of presentatie naar voren te halen door middel van live tekenen. 

We helpen je graag op een creatieve manier effectief te communiceren door middel van visueel notuleren. Dit kan zijn met tekeningen om een idee, concept of theorie uit te leggen, tekeningen om je presentatie te ondersteunen of illustraties in een boek of brochure om je tekst naar een hoger level te tillen om zo meer impact te maken.

Waarom visueel notuleren?

Een visuele weergave helpt bij het inzichtelijk maken van complexe onderwerpen en maakt informatie toegankelijker. Zo zorg je ervoor dat deze sneller te begrijpen is. Deze manier van werken helpt daarnaast om je ideeën en plannen duidelijk te maken voor anderen. Tevens stimuleert het de interactie en betrokkenheid van het publiek. Een goede simpele tekening kun je namelijk sneller in je opnemen dan alinea’s met tekst. Bovendien is het interessanter om naar te kijken dan bijvoorbeeld presentatieslides waar slechts bullet points op staan.

Effectieve meetings met visueel notuleren.

Tijdens een brainstorm of workshop helpt Visual Thinking mensen om hun gedachten helder te krijgen en tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Met dikke stiften en grote vellen papier op de muur tekenen we graag met de spreker mee (visueel notuleren). Zo kan iedereen meekijken. Achteraf bundelen we de visuele notules tot een goede samenvatting van de dag. Niet met droge teksten, maar met tekeningen om de opgedane ideeën en inzichten te communiceren.

Dit is tevens een optie voor tijdens een presentatie of een congres, bijvoorbeeld door te tekenen in schetsboeken en deze te gebruiken voor een samenvatting

Ben je benieuwd naar de impact van visueel notuleren?

Wil jij ontdekken of visueel notuleren dé manier is om impact te maken op jouw publiek en hen een memorabele ervaring te geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

DIRECT (VRIJBLIJVEND) OFFERTE AANVRAGEN?

Wil jij ook bewegend beeld zoals video & animatie inzetten om impact te maken op jouw publiek en een onvergetelijke indruk achter te laten? Neem dan contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden wat betreft video & animatie.