Home » Presentatie tools en trends 2021 – Deel 2

PRESENTATIE TOOLS EN TRENDS 2021 (deel 2).

Het jaar 2020… wat een jaar! Door de pandemie zijn we er nog meer achter gekomen hoe belangrijk contact met elkaar daadwerkelijk is. We kunnen zelfs bijna niet zonder fysiek contact. Helaas kunnen we elkaar weinig in het echt zien en dus ook geen offline meetings meer houden. Er is eigenlijk een hele nieuwe digitale wereld ontstaan. Online communiceren en presenteren is een trend. Gelukkig zijn er verschillende presentatie tools ontworpen om online contact leuker en vooral ook makkelijker te maken. Vorig jaar schreven we al een blog over de tools en trends voor 2020. In deze blog geven we jou een dosis handige presentatie tools en trends voor 2021 om jou op creatief vlak verder te helpen. De tools zijn beoordeeld en getest op gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden en innovatie. Ze zijn hieronder voor je op een rijtje gezet. Het eerste deel van de blog hebben we al met jullie gedeeld, dus hierbij deel twee!

INHOUD:

PRESENTATIE TOOL 6.

Nu veel meer mensen thuis aan het werk zijn, zijn online presentatieprogramma’s zoals Zoom erg van belang. Maar presenteren via Zoom is natuurlijk heel anders dan op locatie live presenteren. Doordat je geen fysiek contact hebt met je publiek, kan het lastiger zijn om hen te betrekken bij de presentatie en hen te inspireren. Met Visme zorg je niet alleen voor meer betrokkenheid van je publiek, je kan ook direct de aandacht trekken dankzij de keuze uit heel veel mooie templates. Met deze tool maakt het niet uit of je ervaring hebt met ontwerpen, het maakt ontwerpen namelijk voor iedereen mogelijk.
7
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
5/5
Visme is erg makkelijk te gebruiken en deze tool is zo populair, dat je overal wel informatie vandaan kunt halen. Visme is ook helemaal gratis en je kunt snel en gemakkelijk inloggen met je Google of Facebook account. De tools zijn makkelijk te vinden en je vindt snel je eigen weg op de site.
mogelijkheden
4/5
Als je ingelogd bent kan je gelijk de keuze maken uit verschillende thema’s. Je kunt gelijk aan de slag met een presentatie, infographic, web graphic, social graphic, een document en ander drukwerk. Daaruit heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende templates en krijg je zo heel veel nieuwe inspiratie binnen.
INNOVATIE
3/5
Ook met Visme is het een beetje hetzelfde verhaal. Je hebt veel vergelijkbare tools die ook hetzelfde aanbieden. Visme maakt wel echt onderscheid door je de mogelijkheid te geven om echt te werken aan je eigen bedrijf. Ook hier is het mogelijk om je account te upgraden, maar met Visme is met de gratis versie meer mogelijk.

PRESENTATIE TOOL 7.

Slidebean is een handige tool die templates maakt voor ieder bedrijf. Ze maken templates voor beginners, marketingbedrijven, corporates, salesbedrijven en het onderwijs. Slidebean werkt met ‘Pitch Decks’. Dit betekent je een ontwerp kunt maken voor een krachtige pitch voor jouw idee of bedrijf. Op de website staan verschillende voorbeelden van grote bedrijven die voor Slidebean hebben gekozen, deze zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

 
trends en tools 2021 - slidebean
7
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
4/5
Op de website staan ontzettend veel voorbeelden en je kan daarbij ook eenvoudig een expert inschakelen. De website is overzichtelijk ingedeeld en er staat duidelijk wat Slidebean allemaal mogelijk kan maken. Inschrijven is gratis en je kan daarbij eenvoudig je Google- of Facebook-account linken. Eenmaal ingelogd krijg je gelijk de mogelijkheid een filmpje te bekijken over hoe Slidebean werkt, wat heel fijn en handig is.
mogelijkheden
4/5
Slidebean maakt het mogelijk om gemakkelijk in contact te komen met experts. Je kan bijvoorbeeld een gesprek inboeken via de website, zowel voor hulp bij het ontwerpen van je presentatie als voor andere vragen. Eenmaal ingelogd heb je de keuze om een door Slidebean gemaakt template te kiezen, met een blanco canvas te beginnen of om een presentatie opnieuw onder handen te nemen. Als je ervoor kiest een template te gebruiken, heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende templates. Kijk goed welk thema het beste bij jouw idee of bedrijf past en voor je het weet heb je een krachtig pitch deck gecreëerd.
INNOVATIE
4/5
Ik vind deze tool ontzettend innovatief. Dit komt omdat ik nog geen andere tool ben tegengekomen die zich focust op pitch decks. Meestal focussen tools zich op het maken van effectieve en creatieve presentaties, maar het werken met pitch decks is dankzij deze tool heel clean en duidelijk.

PRESENTATIE TOOL 8.

Slides is een moderne presentatietool die gelijk beschikbaar is vanuit je browser. Je hoeft voor dit programma helemaal niks te downloaden. Met Slides creëer en deel je vooral presentaties online. Tijdens een meeting, gesprek of presentatie bepaal je zelf wat je publiek ziet. Je kunt zelfs je telefoon gebruiken als afstandsbediening. Met Slides heb je daarnaast de volledige controle over je eigen ontwerp.
trends en tools 2021 - slides
6,5
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
2/5
Op de website krijg je de keuze om gelijk aan de slag te gaan of meer te leren over Slides. Terwijl je naar beneden scrolt, kom je steeds meer te weten over hoe je met Slides aan de slag kunt. Elk onderwerp is duidelijk uitgelegd en weergegeven. Het is mogelijk om deze tool gratis te gebruiken, maar de mogelijkheden worden daardoor enorm beperkt. Je ontwerp bevat helaas met de gratis versie reclame en is voor iedereen vindbaar en zichtbaar
mogelijkheden
5/5
Je kan je ontwerpen delen met je team, zodat je er samen aan kunt werken. Je kan hierbij zien wie wat aanpast en het is ook mogelijk om reacties te plaatsen. Met reacties kan je feedback en/of complimenten aan elkaar geven. Zo blijft je hele team betrokken, terwijl jullie online werken aan hetzelfde project. Slides heeft heel veel verschillende soorten tools waarmee je je presentatie nog meer kunt laten opvallen.
INNOVATIE
4/5
Slides maakt ontwerpen anders, omdat Slides gebruik maakt van hokjes. Door deze hokjes ontwerp je nog preciezer en netter. Het zorgt ook voor een duidelijke weergave van je ontwerp, wat erg behulpzaam en fijn kan zijn.

PRESENTATIE TOOL 9.

Zapier is de geschikte tool voor jou als je het flink druk hebt. Deze tool verbindt de verschillende apps die je elke dag gebruikt. Je krijgt een melding als je berichten, zoals een mail of een Facebook-bericht, binnenkrijgt. Zapier zorgt voor gemak en scheelt je ook tijd. Je automatiseert zo je hele berichtgeving.

7
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
4/5
In het begin moet je een paar dingen toepassen en toevoegen op Zapier, maar daarna wordt alles steeds automatisch bijgewerkt. Alle soorten apps kan je instellen en linken aan Zapier. Je kan je weg gemakkelijk vinden op de website en je kan alle apps ook makkelijk (terug)vinden. Je voert de naam in van de app in die je zoekt en kan zo beginnen met koppelen. Sommige apps kan je niet linken, daar heb je de premium versie van Zapier voor nodig.
mogelijkheden
4/5
Je kan aan Zapier maar liefst 2000 apps koppelen. Je begint door alles te koppelen en zelf een Zap aan te maken met al je belangrijke apps. Zapier is daarnaast ook helemaal gratis; met de gratis versie kan je 5 taken en 5 workflows aanmaken. Dit is heel erg goed om mee te beginnen. Als je groot wilt worden of meerdere taken wilt inplannen, kan je vanaf 20 euro per maand upgraden. Wanneer je bijvoorbeeld producten verkoopt, kan je via Zapier instellen dat ieder besteld product automatisch in een werktaak of in bijvoorbeeld je Gmail inbox verschijnt.
INNOVATIE
4/5
Een tool zoals Zapier zie je niet vaak langskomen. Het is zeker heel innovatief en focust zich op gemak en toegankelijkheid. De doelgroep waar zij zich op richten zijn mensen die het druk hebben en daarom niet altijd de gelegenheid hebben om alles te checken. Zapier wil deze mensen zo een handje helpen. Het is een slimme tool, zeker eentje die je eenvoudig kan toepassen op je dagelijkse leven.

PRESENTATIE TOOL 10.

Er is een totaal nieuwe wereld ontstaan en dat kunnen we aan werkelijk alles merken. Technologie wordt steeds beter en het lijkt net alsof alle ideeën en visies werkelijkheid worden. Fectar is een heel bijzonder programma en is een heel goed voorbeeld van deze nieuwe wereld. AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality) worden steeds populairder. Fectar maakt het nu voor iedereen mogelijk om daar dagelijks gebruik van te maken.
8
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
4/5

Fectar is makkelijk te gebruiken en je kan snel uitgebreide uitleg vinden op de website. Elk onderwerp is duidelijk weergegeven en uitgelegd. Als je de app eenmaal hebt geopend, volgt er vanzelf een stappenplan. De positionering van je camera wordt duidelijk en zo kan je snel en makkelijk een kijkje nemen in de virtuele wereld.

mogelijkheden
5/5

Met Fectar is ontzettend veel mogelijk. Ben jij op zoek naar bepaalde schoenen of kleding en heb je voor je aankoop iets meer zekerheid nodig? Met Fectar kan je via je camera precies die schoenen vinden en een duidelijker beeld creëren van het product. Dit kan jouw koopproces positief of negatief beïnvloeden. Ook kan je via je camera live door de winkel lopen en doe je zo aan eye-shopping, zonder dat je echt in de winkel staat. Daarnaast is het zelfs mogelijk om met AR en VR iets voor jezelf te beginnen via Fectar. Creëer je eigen kanaal en personaliseer het helemaal naar jouw eigen smaak.

INNOVATIE
5/5

Deze tool is ontzettend innovatief en, zoals ik al eerder zei, echt een voorbode van een nieuwe wereld. Mensen worden steeds slimmer met technologie en bereiken steeds meer. Deze tool zorgt voor een hele nieuwe ervaring, dus zeker leuk om een keer uit te proberen!

EXTRA.

Hiervoor hadden we het over de presentatietool ‘Fectar’. Fectar is hét voorbeeld van een hele nieuwe, hippe presentatietool. Deze geeft ons een inkijkje in een nieuwe, digitale wereld, waar veel meer mogelijk is en waar we onze zintuigen kunnen uitbreiden. We spreken dan over Augmented Reality, maar in dit geval vooral over Virtual Reality. Daar sluit deze hele bijzondere trend ook bij aan: Beemup. Beemup maakt het ontwerpen van jouw live event in 3D mogelijk.

Waarom gaan mensen naar bepaalde evenementen? Beemup gelooft erin dat het gaat om de unieke momenten waar mensen naar op zoek zijn als ze deelnemen aan een evenement. Nu de evenementenbranche vanaf maart helemaal stil is komen te liggen maken veel bedrijven, organisaties en artiesten de keuze om digitaal te gaan met hun events. Maar is het überhaupt wel mogelijk om met een digitaal evenement te inspireren en verbinding te creëren? Krijg je zo de volle aandacht van de deelnemers? Beemup biedt hiervoor een innovatieve oplossing.

8
GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID
4/5

Met Beemup krijg je veel ondersteuning bij het ontwikkelen van je eigen VR-wereld. Je stelt een plan op samen met het team. Een team van specialisten en designers zorgt bij de klanten voor de maximale verbinding en wow-factor bij hun (online) publiek. Met behulp van bepaalde ontwerpen en technieken helpt Beemup bedrijven, performers en sprekers om hun verhaal in 3D te kunnen vertellen. Na ongeveer 14 dagen staat alles klaar om jouw verhaal in 3D te kunnen vertellen.

mogelijkheden
5/5

Met Beemup kunnen bedrijven verhalen en ervaringen in 3D opnemen en live streamen. Ze gebruiken hierbij Virtual Reality en laten de deelnemers hun event ervaren in een virtuele wereld waarin alles mogelijk is. Je kan wisselen tussen verschillende locaties, dagdelen, wat je ook maar wilt. Beemup bouwt zo aan een andere toekomst die innovatiever is dan webcams en vensters om op afstand zowel verbinding als belevenis te creëren. Niet alleen nu, maar ook ná de coronacrisis.

INNOVATIE
5/5

Deze trend is ontzettend innovatief. Doordat veel dingen worden beperkt door de pandemie, zijn mensen steeds op zoek naar oplossingen om bepaalde dingen weer mogelijk te kunnen maken. Echt lichamelijk contact is natuurlijk nooit helemaal te vervangen, maar Beemup komt met een heel goed alternatief om daar zo dichtbij te komen als mogelijk. Het is een hele nieuwe ervaring en zeker iets wat onmisbaar zal worden in de toekomst. 

Samenvattend

De door ons gekozen en geteste (presentatie) tools hebben we beoordeeld op drie aspecten: gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden en innovatie. In het tweede deel van deze blog zijn de tools met de hoogste cijfers ‘Fectar’ en ‘Beemup’. Dit komt omdat deze twee tools het meest innovatief zijn vergeleken met de andere tools. Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk met technologie en met deze tools maak je echt kennis met een nieuwe wereld. Met onder andere deze handige programma’s proberen wij onze klanten nog beter te helpen met het creëren van mooie presentaties en andere visuals. Wil jij hier ook hulp bij of wil je tips? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Dan maken we geheel vrijblijvend een (Zoom) afspraak. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd de website in de gaten voor nog meer leuke en interessante blogs!

MEER BLOGS.