Home » Presentatie tools en trends 2022

PRESENTATIE TRENDS & tools 2022.

Het eind van 2022 is in zicht. Dat betekent dat het tijd is om, zoals we ieder jaar doen, onze top van presentatie trends & tools van dit jaar met je te delen! We hebben weer wat innovatieve, creatieve en bovenal super handige trends & tools voor je op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze de presence van jouw organisatie kunnen verrijken. Sterker nog, wij denken dat deze niet meer mogen ontbreken uit jouw digitale creatieve toolbox. Lees je mee?

INHOUD:

TOOL 1.

Ben je niet goed in tekenen, maar zou je wel graag handgemaakte illustraties willen verwerken in jouw presentaties of huisstijl? Dan is Drawify zeker een tool waar je fan van wordt. Wij zijn zo’n fan van deze tool dat we er zelfs al een blog over schreven eerder dit jaar. Wat wil je ook met zo’n uitgebreide database van illustraties die je op een makkelijke manier in je eigen designs kan verwerken? We blijven ons verbazen over het uitgebreide aanbod van illustraties in verschillende stijlen en vinden het natuurlijk helemaal een pluspunt dat je er als gebruiker zelf op een laagdrempelige manier mee aan de slag kan. Probeer hem eens uit!

TOOL 2.

Deze tool zie je, als je onze blogs al langer leest, niet voor het eerst voorbij komen (en hoogstwaarschijnlijk ook niet voor het laatst). Dat is niet alleen omdat wij een erkende Nederlandse Prezi Expert zijn, maar vooral omdat deze tool zich keer op keer blijft ontwikkelen op een manier die wij echt revolutionair vinden. Waar Prezi überhaupt al innoverend is door interactief presenteren mogelijk te maken, blijven ze constant verbeteren en zo weer nieuwe snufjes aan hun repertoire toevoegen. Zo kun je nu ook gifjes maken in Prezi, een virtual background instellen en hebben ze het mogelijk gemaakt om grote tools zoals Webex en Zoom te integreren in je Prezi’s. Een tool die je zeker een keer moet uitproberen als je dat nog niet hebt gedaan (of vaker moet gebruiken als je hem wel al kent) en eentje waarvan wij niet kunnen wachten op wat er nog meer mogelijk gaat worden!

TOOL 3.

Ook deze tool mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Wellicht ben je al bekend met de gratis versie van Canva, die op zich al heel fijn is om mee te werken. Als je de onbetaalde versie van Canva graag gebruikt is Canva Pro zeker weten the way to go. Als er namelijk een tool is die ons blijft verbazen, is het Canva wel. Er wordt steeds meer mogelijk met deze handige online tool en hij blijft enorm geschikt voor niet-designers. We zien dan ook steeds meer dat klanten ervoor kiezen om met deze tool te werken en met alle mogelijkheden die er zijn, snappen we dat heel goed. Een echte aanrader dus voor als je zelf laagdrempelig aan de slag wil met een design. 

Benieuwd naar nog meer verschillende functies van Canva Pro? Lees dan hier meer over Canva Video, met als handige nieuwe toevoeging de video background remover!

TOOL 4.

Deze tool valt ook onder het rijtje ‘illustratie-tools’. Toch willen we hem ook in dit rijtje laten terugkomen, want, let’s face it, we kunnen altijd een tool gebruiken die ons kan helpen nieuwe werelden te ontdekken. En daar is Mental Canvas er zeker één van.

 

We zijn enorm onder de indruk van deze tool, puur omdat hij het mogelijk maakt werelden te illustreren in een 3D-vorm, waardoor je publiek echt het idee krijgt zich in deze wereld te begeven. Zoals je in onze blog terug kan vinden raden we deze tool vooral aan voor het geven van innovatieve productpresentaties of voor het ontwikkelen van een sterk en uniek storytelling concept. Geloof ons, hiermee zet je jezelf zeker op de kaart!

TOOL 5.

Als laatste willen we ook deze unieke illustratietool bij je onder de aandacht brengen. Als er iets is wat we tof vinden aan Design Stripe is het wel hoe makkelijk het is in gebruik. Je kan aan de slag met pre-made illustraties en ze vervolgens volledig naar je eigen wensen aanpassen: andere kleuren, poppetjes net even een ander figuur geven, je canvas rustiger of juist drukker maken door het aantal illustraties erop aan te passen, you name it. Heel handig om te verwerken in presentaties en websitepagina’s, maar ook voor rapporten, brochures en zelfs apps zijn de illustraties enorm bruikbaar. Heb je een middagje tijd? Ga dan eens creatief aan de slag met deze tool!

Hebben we je creatief geprikkeld om eens de grenzen op te zoeken van een design, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Of wel iets gezien wat je aanspreekt, maar heb je geen zin om zelf te gaan sleutelen? No worries: ons Savvy Team helpt je graag om de juiste tool voor jou te vinden en zorgt er met plezier voor dat jij met een creatief, uniek en memorabel design de deur uitgaat. Neem vooral contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen!

MEER BLOGS.