Home » TOOL TO WATCH: DRAWIFY

TOOL TO WATCH: DRAWIFY.

Als presentation boutique studio nemen we het op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de wereld van presenteren heel serieus. Continu zijn we op de look-out voor trends, tools en ontwikkelingen die waardevol zijn voor het neerzetten van een onvergetelijke presence. En we hebben er weer eentje voor je gevonden… We vertellen je in deze blog alles over deze tool to watch, Drawify. Lees je mee?

Wat is Drawify?

Drawify is een presentatie platform waarop je handgemaakte illustraties kan terugvinden. Met een database van meer dan 12.000 verschillende illustraties kan je zelf aan de slag met een geïllustreerd design voor verschillende visuele uitingen. Ja, ook – zelfs júist – als niet-designer. Drawify werkt samen met een heleboel verschillende tekenaars en illustratoren, waardoor je veel verschillende tekenstijlen op het platform tegenkomt. Zo kan je dus echt kiezen voor illustraties in een stijl die past bij jou en jouw bedrijf/organisatie. Hoe handig?! 

Waar kan je het voor gebruiken?

Drawify kan je op verschillende manieren inzetten, dat maakt de tool juist zo handig. Er zijn kant-en-klare templates waar je mee aan de slag kan, bijvoorbeeld voor visueel weergeven van een idee of strategie, een agenda voor een teammeeting,  een social post, een storyboard en diverse modellen en diagrammen. Je kan ook je eigen illustraties, je logo of foto’s integreren in je ontwerpen. Het platform kan je daarnaast steeds meer in combinatie met andere tools gebruiken. Zo is er nu een Drawify-plug-in ontwikkeld voor Miro, een online samenwerkingstool waar we eerder al over schreven. Dankzij de plug-in kan je nu je online brainstorm of samenwerkingsdocument – gratis – verrijken met meer dan 750 passende illustraties.

Waarom illustraties inzetten?

Heel tof natuurlijk, zo’n tool die het mogelijk maakt om illustraties te gebruiken in je visuele uitingen. Zeker als je zelf niet zo’n goede tekenaar bent. Maar waarom zou je nu eigenlijk illustraties en/of tekeningen gebruiken in je visuals? Ze stimuleren ons om visueel te denken! En visueel denken zorgt er weer voor dat informatie beter in ons brein wordt opgeslagen. Door illustraties en tekeningen te gebruiken in bijvoorbeeld vergaderingen, rapporten en documenten zorg je ervoor dat concepten die in eerste instantie misschien abstract of niet tastbaar lijken, juist tot leven komen. Zo zorg je er dus voor dat je publiek – jouw eigen werknemers of misschien (potentiële) stakeholders – langer geboeid blijven en dat jouw boodschap beter aankomt.

Zelf aan de slag met illustraties

Je kan natuurlijk met Drawify starten om zelf aan de slag te gaan met illustraties. Maar wij kunnen je ook helpen! Wil je een presentatie of een andere visuele uiting upgraden met illustraties? Laat het ons dan weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 

Zorgen al die illustraties ervoor dat het bij jou gaat kriebelen om zelf te tekenen of wil jij jouw team creatief uitdagen? Dan kan je echt zelf aan de slag met onze workshop Visual Thinking. Daarin leren we je hoe je kan beelddenken en dat kan inzetten tijdens bedrijfsmeetings om zo efficiënt, duidelijk en creatief met elkaar te werk te gaan. Je vindt er hier alle informatie over.

MEER BLOGS.