VISUAL THINKING.

EFFECTIEF VISUEEL COMMUNICEREN

VISUAL THINKING.

Tegenwoordig krijgen bedrijven dagelijks te maken met grote hoeveelheden informatie die bijna niet verwerkt kan worden. Het is dan ook een uitdaging om te zorgen dat een boodschap echt impact maakt tijdens én nadat hij is overgedragen.

Tijdens de training ‘Visual Thinking’ gaan jullie leren hoe jullie moeten visualiseren.
Door de belangrijkste informatie te visualiseren en op een creatieve wijze aan anderen te presenteren, kan de informatie namelijk sneller worden verwerkt. Daarnaast zal het publiek langer geboeid blijven en kunnen ze sneller worden geprikkeld, waardoor je de boodschap beter zullen onthouden. Het is dus niet alleen efficiënt, maar ook nog eens effectief en – niet te vergeten – heel aantrekkelijk om naar te kijken!

Met de training zullen we inspelen op het creatieve vermogen van jullie team. Daarbij zullen er verschillende perspectieven naar voren komen: de één visualiseert op een compleet andere manier dan de ander, wat verschillende invalshoeken voor hetzelfde onderwerp kan opleveren. Deze training is daarom ook wel een creative brainstorm!

INFORMATIE

CONTENT.

Wat brengt deze training/workshop je?

PROGRAMMA.

Met een Voor het omzetten van ideeën naar beeld – visualiseren – heb je verschillende basistechnieken nodig. We beginnen daarom in deze training met associatietraining, wanneer jullie visueel leren denken en je effectief ideeën om kan leren zetten in beeld. ...

Om jullie visualisaties vorm te geven, zullen we jullie vervolgens de basistechnieken van het tekenen aanleren. Daar heb je dan ook helemaal geen tekenervaring voor nodig, we beginnen echt bij het begin. Om goed te kunnen visualiseren, heb je namelijk niet per se geavanceerde tekentechnieken nodig. De sleutel tot succes zit hem vooral in een visueel concept koppelen aan een idee of gedachte. Daar gaan we ons dan ook veel mee bezighouden tijdens de training.

Nadat jullie hebben geleerd om visueel te denken en tekeningen te gebruiken om visualisaties te maken, gaan jullie aan de slag met het maken van een eigen template. Dit template kunnen jullie voortaan inzetten om brainstormsessies, implementatiesessies, businessmodel analyses of strategiesessies mee te visualiseren. Dit kan je binnen het eigen team toepassen, maar natuurlijk ook inzetten tijdens meetings met cliënten/opdrachtgevers om een memorabele, unieke indruk achter te laten.

TRAINERS.

Mandy Schild

Mandy Schild

Presentation Specialist

Pascalle Karthaus

Pascalle Karthaus

Illustrator

Malik Ivan

Malik Ivan

Illustartor

Relevante workshops.

Heb jij een (inspirerende) leiderschapsrol? Wil je echt impact maken als je presenteert? Wij helpen je naar jouw next level.

We nemen je mee in de verschillende visualisatietechnieken en laten je kennismaken met een proeftuin van visuele tools en tools die online samenwerken stimuleren

Wat maakt nu precies een goede presentatie?  Met een presentatie canvas en verschillende online tools ga je aan de slag om een memorable presentatie neer te zetten.

DIRECT (VRIJBLIJVEND) OFFERTE AANVRAGEN.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen z.s.m. weer contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.