Home » Alert: Keynote sprekers zijn marketing tools

Alert: keynote sprekers zijn marketing tools!

The Next Web (TNW) kennen we allemaal als hét event waar nieuwe technologieën ons tegemoet komen, waar grote multinationals hun pitches doen. Denk bijvoorbeeld aan corporates als Nike, Google, National Geographic, noem het maar op. Dit zijn merken die enorm veel tijd en geld investeren in hun branding en hun marketingtools. Daar verwacht je veel van tijdens een event als TNW!

Hoe bestaat het toch dat bedrijven niet investeren in het trainen van hun sprekers? Het oplezen van je verhaal met een publiek van 1500 man (excl. livestream), op de TNW, ik begrijp daar helemaal niks van (niet alle bovenstaande merken hebben dat gedaan). Dit soort merken hebben politieagenten op de huisstijl zitten, spannen rechtszaken aan als je aan hun logo’s of slogan komt, maar investeren niet (of onvoldoende) in de persoon die op een podium staat of in de presentatie die hij/zij laat zien, daar wordt dus niet over nagedacht! Why?

INHOUD:

Marketing 2.0

Conclusie: Het belang van een goede presentatie wordt nog steeds enorm onderschat, zelfs door de multinationals die een expert zijn op het gebied van branding en marketing. Wat eigenlijk heel vreemd is, gezien het feit dat een presentatie – zeker op een event als TNW– in feite ook gewoon een marketingtool is. Waarom wordt er niet net zoveel tijd in een goede presentatie gestopt als in de huisstijl of marketingstrategie van het bedrijf? Een presentatie draagt immers net zo goed bij aan de uitstraling en boodschap van je merk.

Balans is de art & science

Wat iedereen lijkt te vergeten is dat een presentatie niet slechts bestaat uit het verhaal wat je vertelt. Je presentatie valt en staat met de manier waarop je je verhaal vertelt. De sleutel tot succes is dan ook het vinden van de perfecte balans tussen de inhoud van je verhaal (content), de (visuele) ondersteuning die je erbij gebruikt (design), en de manier waarop je het verhaal overbrengt (delivery). Alleen als deze drie componenten goed worden uitgevoerd, heb je een succesvolle presentatie; een verhaal kan nog zo goed zijn, maar als je het niet kunt overbrengen, komt je boodschap niet aan. Om nog maar niet te spreken over visuals die zwaar onder de maat zijn.

 

Oproep: let’s take this seriously

Bij deze wil ik alle corporates (en elke andere organisatie die zich aangesproken voelt) oproepen om het geven van presentaties net zo serieus te nemen als iedere andere marketingtool en hun sprekers te voorzien van de juiste training. Zorg dat je verhaal goed staat, dat je visuals next level zijn en dat je een pakkende delivery hebt. Want zeker als zo’n grote corporate heb je zo’n enorm bereik; het zou toch zonde zijn als je het publiek dan alsnog niet kunt bereiken…

Weetje en wow:

De beste spreker die ik wat mij betreft heb gezien is James Beacham. Wow. Je denkt dus: “Een particle physicist van het ATLAS Experiment binnen CERN, oohhh een nerd. Als dat maar goed gaat!” Hij heeft wat mij betreft alles overtroffen. Een icebreaker, de storytelling, een verhaal met kop, romp en staart, het versimpelen en visualiseren van complexe materie en een PASSIE, echt wow! Hierbij mijn opname, waarschijnlijk zeer binnenkort beschikbaar via de TNW. Chapeau voor hen, want die hebben ook echt kick-ass event neergezet!

Neem contact op!

Visme is volgens ons dus de meest veelzijdige en innovatieve tool in het rijtje, maar het kost wel iets meer tijd en moeite om deze tool goed onder de knie te krijgen. Naast de genoemde tools zijn er natuurlijk nog veel meer goede tools om graphics, video’s en/of presentaties te maken. Zelf gebruikt Present Savvy de Adobe programma’s, Prezi en PowerPoint heel veel en ondersteunen wij onze klanten in het maken van presentaties en visuals. Wil jij hier ook hulp bij of wil je tips? Neem dan contact met ons op!

MEER BLOGS.