Home » Prezi AR – de toekomst van presenteren?

Prezi AR – de toekomst van presenteren.

Wanneer je werkt in een wereld van design, is vernieuwing een term die minstens één keer per dag de revue passeert. En, heel eerlijk, we worden er heel vrolijk van als we aan de slag mogen met een innovatieve tool. Tegenwoordig communiceren we steeds meer via de digitale weg. Hierdoor zijn er de laatste tijd verschillende tools ontstaan waarmee je verbaal en visueel kunt combineren. Wij hebben helaas nog weinig indrukwekkends voorbij zien komen, maar Prezi is er weer in geslaagd (net als toen zij 10 jaar geleden hun tool lanceerden) om een andere manier van denken te introduceren.

Als jij net zo van vernieuwing houdt als dat wij dat hier bij Present Savvy doen, is dit artikel absoluut iets voor jou. Want als er iets vernieuwend is, is het deze super toffe tool, die nu langzamerhand ook de wereld van presentaties begint over te nemen. Zo hebben wij hem, als eerste in Nederland, mogen inzetten tijdens het NK Pitchen 2018. Laten we je wat meer vertellen over Prezi’s Augmented Reality.

INHOUD:

Wat is augmented reality?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Augmented Reality. Deze tool bestaat namelijk al een behoorlijke tijd: hij werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren vijftig. Vanaf de jaren negentig werd deze ook echt effectief ingezet, namelijk in gevechtsvliegtuigen om de piloten wat extra informatie en ondersteuning te geven terwijl ze uit het raam van hun vliegtuig keken. Met Augmented Reality kun je namelijk een onwerkelijke beeldlaag (met bijvoorbeeld informatie) over een werkelijk beeld leggen.

Wat houdt dat precies in?

Wanneer je Augmented Reality gebruikt, leg je informatie over de werkelijkheid heen. Je ziet dus nog wel alle objecten en personen om je heen, maar dan met net wat extra informatie. Je hoeft geen bril te dragen om het te kunnen zien, zoals bij 3D-beeld, maar je hebt wel een extra scherm nodig (zoals een laptop of smartphone) om de extra informatie te kunnen waarnemen. Wanneer de camera van je extra apparaat een zogeheten marker vastlegt, zal dit het apparaat triggeren om de extra informatie te tonen. Deze marker kan een QR-code, een barcode of een ander uniek beeld zijn. De informatie die wordt opgeroepen kan statisch zijn, maar kan ook in real-time reageren op de gebruiker. Klinkt goed, toch?

Augmented Reality lijkt een hele gave toevoeging, maar waarom zouden we die precies willen gebruiken bij presentaties? Ten eerste zijn wij ervan overtuigd dat Augmented Reality de toekomst heeft. Je kunt er namelijk enorm goed mee inspelen op de beleving van je publiek door als het ware een extra dimensie toe te voegen. Met deze interactieve omgeving kun je dan ook super vette functies inschakelen die niet gebruikelijk zijn voor standaard presentaties.

Ten tweede geeft het je oneindig veel mogelijkheden. Niemand houdt van slides die volgepropt zijn met tekst, right? Door je presentatie om te zetten in een losse, interactieve beeldlaag die je over een video waarop jij presenteert kunt leggen, voorkom je een enorme overload aan tekstuele informatie en kun je juist met beeld hele gave dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan het invoegen van filmpjes of een volledig interactief design – wedden dat jouw publiek steil achteroverslaat van verwondering? Het is namelijk bewezen dat beeld beter bij publiek blijft hangen – de perfecte reden om aan de slag te gaan met deze interactieve tool dus!

Soms horen we klanten zeggen ‘De Prezi-tijd is toch wel een beetje geweest?’. Absoluut niet. Prezi Next en Prezi AR zijn wederom pareltjes om mee te werken en dagen designer, marketeer en visual communication specialist uit om anders te leren denken. Chapeau! Wij zien in ieder geval potentie om deze tool in te zetten voor virtuele meetings, online educatie, webinars en evenementen. Er zijn niet veel bureaus die mogen werken met deze nog bèta-versie tool van Prezi. Wij zijn dus vereerd dat wij deze tool hebben mogen ervaren en inzetten voor het NK Pitchen 2018!

Benieuwd?

Benieuwd wat wij voor jou en jouw presentatie zouden kunnen betekenen op het gebied van AR? Neem dan snel contact met ons op!

MEER BLOGS.