Home » Nu moet ik online presenteren (en werken)! 5 tips & tools

NU MOET IK ONLINE PRESENTEREN (EN WERKEN).

5 TIPS & TOOLS

Alle sociale gatherings zijn gecanceld, sprekers zitten thuis en iedereen in de industrie overweegt zijn opties en probeert in kansen te denken….. Hoe heftig is dit?! Je hoofd gaat van strijdvaardig naar verdriet, boosheid en weer terug naar kansen zien. Zijn er oplossingen te bedenken? En hoe gaan wij hier zelf mee om?

De eventbranche werd als eerste geraakt door het coronavirus. Al voor de eerste maatregelen genomen werden door de overheid, zegden eventorganisatoren hun evenementen af. Ook wij kregen meteen afzeggingen; als presentatiedesignbedrijf dat vooral presentaties maakt die gebruikt worden op evenementen zitten wij er middenin. Hiermee omgaan is lastig, maar we blijven positief! Op rustigere momenten als deze hebben we tijd om taken uit te voeren die al een tijdje vooruit worden geschoven, zoals het opruimen van onze computermappen en het schrijven van dit blog ;). En natuurlijk werken we allemaal vanaf huis!

Veel bedrijven en mensen willen bijdragen in een tijd van verandering. Ook vanuit de kennis en ervaring die wij hebben willen we hulp bieden. Voor jou dus wat inspiratie, tips en tools om je online beter, sneller en mooier online te uiten. Succes in deze tijd!

INHOUD:

Ook nog goed nieuws

Goed nieuws, we hebben een nieuw bedrijf: Speakers Club. Speakers Club is niet zomaar een sprekersbureau; dit sprekersbureau verbindt kennis, netwerk, ervaring en professie. Ervaren sprekers met 100+ talks per jaar coachen (story) designers/sprekers op presentatie content, design en delivery. Of je nu (professioneel) spreker bent – of wil worden – of een inspirerende leiderschapsrol hebt, samen laten we jou en/of jouw verhaal groeien en zetten we potentieel om in professioneel.

Creatieve oplossingen

We hebben ook klanten die hun events toch willen laten doorgaan en creatieve oplossingen bedachten; een webinar of zelfs een virtual reality evenement! Een webinar is een samenstelling van de woorden ‘web’ en ‘seminar’. Bij zo’n online evenement is er alleen online publiek aanwezig. Kans op besmetting is er dus niet. Er zijn verschillende tools te vinden waarmee je een webinar kunt organiseren, zoals op www.webinar.nl.

TIP 1.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je online presentatie op te leuken. In een eerder blog waar we populaire tools en trends voor 2020 besproken hebben we Prezi Video al eens benoemd. Met Prezi Video kun je jezelf en je visuals (een Prezi presentatie) tegelijkertijd op het scherm laten zien. Dit kan live, maar je kan het ook opnemen. Hiernaast zie je een voorbeeld van een van onze Prezi video’s.Er is een super goede website met duidelijk instructies. Mocht je het willen delegeren. Wij kunnen ondersteunen. Of kijk hier voor meer informatie over Prezi Video.

TIP 2.

Er zijn nog veel meer tools om je online presentatie te designen. Visme is een tool die je helpt visualisaties te maken in de vorm van presentaties, infographics of andere visuele content en speelt goed in op de trend van snel mooie content maken. Visme biedt templates, grafische elementen en foto’s aan waarmee je snel mooie presentaties kunt creëren.

TIP 3.

Canva is een tool die onwijs aan het ontwikkelen is, ze hebben zelfs video nu. Het is eenvoudig te gebruiken, prachtig in vormgeving en heeft een gigantische databank aan templates, icons, afbeeldingen en meer. De snelheid waarmee slides kunnen worden opgebouwd was nog nooit zo snel. Dit is zeker voor non-designers een tool die creatieve oplossingen biedt en zich met een bizarre snelheid aanpast naar de juiste indeling op je canvas.

TIP 4.

Met het oneindig zoombare canvas en web-whiteboard van Miro kun je werken zoals je wil. Het doet ons een beetje denken aan Prezi in 2010. Je kunt vanaf huis tegelijkertijd online met je collega’s samenwerken. Laat samen de creativiteit de vrije loop, plan projecten en creëer gecentraliseerde informatiehubs om iedereen op de hoogte te houden. Deze tool is in deze tijd super handig om in te zetten om ook virtueel te kunnen brainstormen en/of ideeën vast te leggen! In de video hiernaast zie je wat Miro precies is.

TIP 5.

Sinds eind 2019 zit Present Savvy in the Advisory Board van Xplane©. Met Xplane© kun je virtual reality (VR) evenementen organiseren met (bekende) sprekers als avatars. Dit is een duurzame manier van events organiseren. In de video hiernaast kun je zien wat dit precies inhoudt. Het organiseren van VR evenementen is zeker een creatieve oplossing om je evenement door te laten gaan!

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog, maar wil je advies of hulp bij het designen van een online presentatie? Neem contact met ons op!

MEER BLOGS.